Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Съдии свирят в полза на еди-кого си, когато се наложи! 13 години шампиони-полза никаква!"

08 септември 2024, 17:45 часа • 2122 прочитания

Бившият защитник на Левски Николай Илиев даде интервю, в което коментира развитието на българския футбол. Някогашният бранител на "сините" говори за отбор, който 13 години е шампион, но няма полза от този факт. Илиев изрази учудването си от състоянието на ЦСКА, за което нямал обяснение.

За договорките и съдийските рамена в българския футбол

"Затова и спрях да гледам български футбол. Да, и заради здравословни проблеми, както и да отделя време на моята съпруга, децата и внуците ми, но както казах, нямаме родно първенство, а чуждестранно. Виждате какво се случва – приятелски игри, договорки, съдии свирят в полза на еди-кого си, когато се наложи. Нещата не са никак добре. Дано да има някаква промяна, защото не може да се продължава по този начин", заяви Илиев пред „Тема Спорт“.

ОЩЕ: Георги Иванов: БФС няма вина за Левски - ЦСКА! Крайно неприятно ми е, че променихме програмата

Лудогорец ЦСКА

Когато нещата не вървят, съдията веднага тръгва да помага

"Един отбор, знаем за кой става въпрос, е най-силният, защото се дават големи суми за привличането на качествени футболисти, но не може, когато в даден момент не вървят нещата, и веднага съдията да тръгне да помага. Не мога да ги разбера тези неща. Виждате, че вече 13 години този отбор е шампион, а силен национален тим нямаме. Полза никаква", смята той.

Николай Илиев никога не е виждал такъв тим на ЦСКА

"Не мога да си го обясня. В моя живот никога досега не съм виждал ЦСКА да изпадне в това положение. За мен е много странно. Явно вървят някакви процеси в клуба, от които не достига цялата истина до хората. Самите те си я знаят, но се надявам да се оправят нещата, защото, когато имаме силни Левски и ЦСКА, такъв е и националният отбор", отбеляза Николай Илиев.

ОЩЕ: Венци Стефанов: Отстраняването на Борислав Попов от БФС е празник

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес