Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Сундберг за трансфера в Лудогорец: Трябваше да помисля за себе си

27 юли 2023, 15:41 часа
Реклама

Новото попълнение на Лудогорец Ноа Сонко Сундберг разкри първи подробности за трансфера си от Левски в разградския клуб. Централният защитник обясни, че всичко се е развило много бързо, но решението да премине на "Хювефарма Арена" не е било толкова лесно. Гамбийският национал с шведски паспорт е помислил за себе си и шанса, който му се дава в тима на "орлите". 

Как се е случил трансферът на Сундберг

Сундберг беше представен официално преди мача на "зелените" от втория квалификационен кръг на Шампионската лига срещу Олимпия Любляна. "Всичко се разви много бързо. Те имаха интерес от доста време, но съвсем скоро този интерес стана конкретен. След това нещата се случиха светкавично", коментира бранителят в интервю за fotbollskanalen.se.

ОЩЕ: Ето колко ще прибере Левски за трансфера на Сундберг в Лудогорец

Какъв отбор е Лудогорец и какъв град е Разград

"Лудогорец е много уважаван отбор в Европа, който всяка година играе в Шампионската лига, Лига Европа или Лигата на конференциите. В състава има огромен потенциал и се надявам да мога да допринеса, за да стигне възможно най-далеч, особено в Шампионската лига", добави той. "Разград е доста малък в сравнение със София. Току що пристигнах и все още не съм го разучил. Тук живеят около 30 хиляди души. Като големина е подобен на Йостерсунд", каза още защитникът, визирайки последния си отбор в Швеция преди пристигането си на "Герена".

Периодът в Левски и причината за преминаването в Лудогорец

"Изкарах прекрасна година и половина в България. Когато пристигнах в Левски, клубът беше в трудна ситуация. В първите пет месеца, обаче, спечелихме купата на страната и елиминирахме ПАОК в квалификациите на Лигата на конференциите. За нещастие след това отпаднахме с дузпи от Хамрун, но аз преживях наистина невероятни неща на и извън терена. Феновете бяха изключителни. Дербитата между Левски и ЦСКА-София са подобни на АИК - Юргорден, но малко по-напечени. Беше страхотно и затова решението ми да отида в Лудогорец не беше лесно. В същото време трябваше да помисля и за себе си. Аз съм на 27 години и ми се открива възможност да играя в Шампионската лига. Затова и реших да се възползвам от шанса, който се появи пред мен", завърши Сонко Сундберг.

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес