Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Стоичков дари акциите си в ЦСКА, „червените“ вече са с едноличен собственик

10 септември 2024, 17:27 часа • 1780 прочитания

Легендата на ЦСКА и българския футбол Христо Стоичков вече не е акционер в столичния гранд. Това съобщи самият той в социалните мрежи. Камата обяви, че е дарил своя дял от ценните книжа на мажоритарния собственик на „армейците“ - Националният фонд за „Спорт, Култура, Изкуство и Наука“. Както е известно, организацията получи и акциите на семейство Ганчеви в края на април.

Стоичков имаше по-малко от 20 процента в ЦСКА

Стоичков разкри, че е дарил своя дял от акциите, който бе по-малко от 20 процента на фонда, тъй като е приел поканата на президента на ФИФА Джани Инфантино да отговаря за проектите на световната централа в Източна Европа. Поради тази причина той е трябвало да се раздели с ценните книжа, за да няма конфликт на интереси.

Армейци, приех поканата на първия човек в управлението на световния футбол Джани Инфантино да отговарям за проектите на...

Posted by H8S Hristo Stoitchkov on Tuesday, September 10, 2024

Камата ще остане свързан с ЦСКА

Христо Стоичков бе категоричен, че няма да „къса връзка с любимия клуб“. Той допълни, че за него акциите нямат значение, тъй като остава свързан с ЦСКА и е приел да позиция в Управителния съвет на фонда. Камата също така сподели, че ще продължи да помага на „армейците“ с всичко, което може.

По-рано днес стана ясно, че елитен турски клуб може да отърве ЦСКА от трансферно разочарование.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес