Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Стипич прибира огромна неустойка, ако бъде уволнен от ЦСКА

20 август 2024, 10:27 часа • 1862 прочитания

Треньорът на ЦСКА Томислав Стипич ще прибере огромна неустойка, ако бъде уволнен от клуба. Както е известно, „армейците“ са трагични от началото на сезона като за четири мача записаха три загуби. Заради отчайващото представяне и слабата игра зачестиха призивите специалистът да бъде освободен.

Стипич взима по 40 бона на месец

Ако ръководството на ЦСКА реши да уволни Стипич, то той ще получи огромна неустойка. Според колегите от „Тема спорт“ наставникът е един от най-скъпоплатените треньори в България, като прибира по 40 хиляди лева на месец. Той има договор с „червените“ 1+1 години.

Това означава, че при уволнение ЦСКА ще трябва да му плати неустойка от поне три заплати или 120 000 лева. Това е при положение, че той не се запъне и не пожелае да му бъдат изплатени всички възнаграждения до края на контракта, защото тогава сумата ще нарасне значително.

Томислав Стипич

Помощниците му също взимат добри пари

Освен това, при раздяла със Стипич, шефовете на „червените“ ще трябва да освободят и щаба му. Информациите сочат, че помощниците на наставника Сергей Козанс, Миленко Кумич и Горан Брашнич взимат по 7000 евро на месец. Те също ще трябва да получат неустойки за прекратяване на договорите им.

В най-добрия случай ЦСКА ще се раздели с целия спортно-технически щаб като им плати по 3 заплати за предсрочното прекратяване на контрактите им. Ако това стане факт, то „червените“ ще трябва да извадят 200 хиляди лева за неустойките им.

ОЩЕ: Шеф в ЦСКА: Знаем, че търпението към нас се изчерпва, следващите 2 мача за определящи

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес