Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Станимир Стоилов захапа Левски за трансфера на Пламен Андреев във Фейенорд

02 септември 2024, 15:29 часа • 6231 прочитания

Бившият старши треньор на Левски и настоящ наставник на Гьозтепе Станимир Стоилов коментира трансфера на младия вратар Пламен Андреев във Фейенорд. Мъри обясни защо е дал капитанската лента на стража. Според специалиста ако Андреев бе капитан на "сините" сега, щеше да струва с 500 000 евро повече. 

Мъри за трансфера на Андреев

"Пламен е типичен представител на левскарщината и на школата на „Левски“ - от „Люлин“ е и е израснал на „Герена“ - обясни Стоилов. - С добри качества и талант. Моята задача бе да го развия и да го наложа в първия отбор. Естествено, той получи много голяма подкрепа от Ники Михайлов, който много добре знае какво е да си млад вратар в „Левски“. Пламен работеше доста усърдно, за да се развива", заяви Стоилов пред Труд News.

ОЩЕ: След трансфера във Фейенорд: Агентът на Пламен Андреев скочи на „разбирачите“

ВАР-ът на Actualno

Според Стоилов стражът е бил поставен под излишно напрежение

"Получи се голямо напрежение веднъж, когато трябваше да пази във важни мачове, но това не му попречи да бъде стабилен. Имаше и грешки, но те бяха на растежа. По мое мнение в един момент бе поставен в излишно напрежение. Пламен си заслужи всичко дотук, оттук насетне зависи от него как ще се развие", смята той.

С капитанската лента: Андреев щял да струва с 1 млн. лева повече

"Безсмислена дискусия, която се водеше и сред наши легенди, бе и това за капитанската лента на Пламен. Целта беше левскар от школата да я носи, а когато е млад, това се отразява на цената. Можеше да струва поне с 500 000 евро повече, ако бе капитан сега. Аз му я дадох, защото е юноша на клуба и познава отлично атмосферата в "Левски", обясни Мъри.

ОЩЕ: Емоционален Андреев: В Левски бях обичан и мразен, но не си казваме "Сбогом!" (ВИДЕО)

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес