Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Станимир Стоилов: Гьозтепе е клуб от А до Я, няма от какво да се оплаквам (ВИДЕО)

04 февруари 2024, 07:25 часа
Реклама

Старши треньорът на Гьозтепе - Станимир Стоилов, даде интервю пред български журналисти след победата на "жълто-червените" над Алтай в градското дерби на Измир от 21-вия кръг на турската Първа лига, която се явява втори ешалон на южната ни съседка. Мъри похвали организацията на "Гьоз-Гьоз" и призна, че няма от какво да се оплаква.

Мъри обича да работи в клубове с фенска маса

„Една от причината да избера Гьозтепе е, че аз не обичам да работя в отбор без привърженици. Там, където има напрежение откъм фенската маса, там играчите са задължени да побеждават и да се развиват. Според мен ние сме далеч от стила на игра, който аз изповядвам. Футболистите се стараят да се развиват. Променихме и идейния проект и начина на игра", разкри Стоилов след успеха на Гьозтепе над Алтай.

Стоилов посочи какви промени е направил и отсече: Гьозтепе е клуб, организиран от А до Я

"Не можеш да правиш големи промени за кратки периоди, особено в средата на годината, когато изоставаш и ти трябват спешни резултати. Добавихме някои детайли, футболистите се стараят. Клубът е много добре организиран и сериозен, има голяма фенска маса, което създава ангажимент. Колкото до клуба, намерих място, на което всичко е както трябва да бъде. Гьозтепе е клуб, организиран от А до Я“, призна родният специалист.

ОЩЕ: Мъжки полов орган за Левски: Звезда на ЦСКА обиди вулгарно "сините" (ВИДЕО)

ВАР-ът на Actualno

"Целта е Суперлигата, нямам никакво оправдание"

„Целта на моето идване е да вкараме отбора в Суперлигата. Първо да се опитам при добра организация, уникален стадион, привърженици и добро финансиране, да направя крачка, която за мен е доста трудна. Ако успеем да влезем в Суперлигата, то това ще бъде равносилно на шампионска титла. Като се има предвид, че изоставахме и доста в точките. Надявам се да успея. Когато има условия за работа, аз нямам от какво да се оплаквам. За пръв в треньорската си кариера нямам никакво оправдание“, коментира още Мъри.

ОЩЕ: Мъри сравни Левски и Гьозтепе, посочи кое е било най-доброто за "сините" (ВИДЕО)

Защо Гьозтепе не играе като отборите на Мъри

„Лигата е много специфична, играе се директен футбол с много статични положения. Именно заради това стилът на игра на Гьозтепе е по-различен от този, който сте гледали в моите отбори до сега. Ще продължим в този стил. Имаме играчи, които ще растат много. Правим малки стъпки напред и се надявам от другия сезон да зарадваме хората с присъствието си в Суперлигата на Турция“, завърши Станимир Стоилов.

ЛЕВСКИ 2023: Обединението невъзможно - сериал с два сезона!

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес