Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Сръбският селекционер разкри кой ще тормози отбраната на България

19 юни 2023, 13:01 часа • 939 прочитания

Нападателят на американския Лос Анджелис Галакси Деян Йовелич ще поведе сръбската атака в двубоя срещу България от квалификациите за Евро 2024. Новината съобщи селекционерът на западната ни съседка Драган Стойкович-Пикси. Специалистът не може да разчита на звездните си голмайстори Александър Митрович, Лука Йович и Душан Влахович, които страдат от травми.

23-годишният Йовелич е роден в Босна и Херцеговина. До момента той има пет мача за сръбския тим, а в последния двубой на "белите орли" срещу Йордания вкара и първите си голове. Предвид конкуренцията в нападение, за него нямаше място в състава за Мондиал 2022, но сега му се открива възможност да докаже качествата си.

ОЩЕ: Шокирахме Литва: Националите оставиха свинщина в съблекалнята в Каунас (СНИМКА)

"Срещу Йордания видяхме майсторска игра на Йовелич. Това означава ли, че той ще е титуляр в България? Да. Промените, които направихме в края ни донесоха игра с много пасове, от която се нуждаехме. Получихме контрол и изглежда, че успяхме с това", заяви Стойкович, цитиран от dnevnik.rs.

Още едно ново име може да блесне сред започващите сблъсъка и това е младият защитник Страхиня Еракович. 22-годишният стопер на Цървена звезда отбеляза първото попадение срещу йорданците след центриране на Урош Рачич от ъглов удар. "Еракович свърши феноменална работа на втора греда. Не сме свикнали защитниците често да вкарват голове, но Страхиня показа чувство. Пак казвам, всичко това ни дава допълнителна увереност пред това, което ни очаква в България", допълни селекционерът на Сърбия.

Очаквайте в Actualno.com: 4 спортни рубрики, които не трябва да изпускате

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес