Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Специален поздрав от Стамфорд Бридж: Треньорът на Челси пита за "гранде Божинов"

04 октомври 2024, 17:24 часа • 401 прочитания

При последната среща на Челси в Лигата на конференциите мениджърът на "сините" Енцо Мареска се сети за стария си съотборник във Фиорентина - Валери Божинов. Двамата играха заедно в италианския клуб през 2005 година - период, за който 44-годишният специалист си спомня с удоволствие.

Треньорът на Челски прати специални поздави на Валери Божинов

След мача на Челси в четвъртък, завършил с победа за "сините" с 4:2 над Гент, Мареска се срещна с българския експерт Кирил Евтимов. Италианецът го покани в треньорската стая на "Стамфорд Бридж", където е ограничен достъпа за външни лица. От своя страна Евтимов подари на специалиста специално подготвен подарък със сувенири от България.

По време на разговора мениджърът на "сините" си спомни за периода, когато е играл заедно с Божинов и изпрати специални поздрави на своя приятел: "Какво прави гранде Божинов? Той наистина е гранде, много е голям! Спомням си с удоволствие времето, когато играехме във Фиорентина. Искам да му изпратя специални поздрави."

Валери Божинов

Божинов и Мареска играха заедно само за една година. Това е първата на българина в редиците на Фиорентина, докато за Мареска е край на 2-годишния му престой на "Стадио Артемио Франки".

ОЩЕ: Валери Божинов с остри думи към Генчев и Томаш: Стига приказки, хората искат титли и победи

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес