Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

След сръбско-израелска връзка: Кръстаич може да напусне националния на България

30 март 2023, 17:02 часа • 1149 прочитания

Селекционерът на националния отбор по футбол на България Младен Кръстаич може да напусне поста си. Това прогнозират медиите в неговата родина – Сърбия. От изданието „Новости“ коментираха, че е възможно специалистът да си събере багажа в най-скоро време, но това зависи от гранда от западната ни съседка Цървена звезда.

В момента „звездашите“ са лидер в класирането в Сърбия, като се намират на 18 точки пред втория Партизан. С основна заслуга за това е треньорът на тима Милош Милойевич. Той обаче има договор с клуба до лятото, като за момента няма информация дали ще бъде подновен.

ОШЕ: Г-н Кръстаич, всеки ден, всеки час, навсякъде има мат'риал

Поради тази причина медиите в Израел предположиха, че наставникът ще бъде заменен от своя колега Барак Бахара, който води Макаби Хайфа. В основна причина за спекулацията се оказаха снимки на специалиста с част от ръководството на Звезда – Митар Мъркела и Маркo Петрович, в Израел.

Цървена звезда Лудогорец

От „Новости“ коментираха, че ако наистина се стигна до раздяла с Милойевич и назначаването на Бахара, е много възможно Младен Кръстаич да поеме Макаби Хайфа, тъй като вече има опит в израелското първенство.

Сръбският специалист води Макаби Тел Авив през сезон 2021/22. Под негово ръководство тимът изигра 30 мача, в които записа 18 победи, 7 равенства и 5 поражения. Той обаче не успя да спечели нито един трофей и бе освободен, след което пое националния тим на България.

След поражението от Унгария Кръстаич бе защитен от участник на Мондиал'86.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес