Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

След Албания: "Вероятно" Кръстаич си тръгва, гласят българин за заместник

15 октомври 2023, 20:33 часа • 4668 прочитания

Има огромна вероятност селекционерът на българския национален отбор по футбол Младен Кръстаич да води "лъвовете" за последно в контролата срещу Албания, която ще се проведе на 17 октомври от 19:00 часа на новия стадион в Тирана. Решението за бъдещето на сърбина ще се вземе от Изпълкома на Българския футболен съюз (БФС).

След резила с Литва: БФС се събира на Изпълком

Приятелската среща идва след резила на "трикольорите" в квалификациите за Евро 2024, където те загубиха от Литва. С оглед на развитието на групата, е много вероятно България да остане в дъното на класирането. Именно заради това ще се съберат и ръководните фактори на родната централа.

България Литва

Шансовете на Кръстаич са илюзорни

На събранието ще присъства и техническият директор и отговорник за националните отбори Георги Иванов-Гонзо. Колегите от БТА съобщават, че шансовете на Кръстаич да продължи към ноемврийските два мача с Унгария в София и със Сърбия в Лесковац реално са почти илюзорни. Датата на въпросното събрание на Изпълкома за момента не е ясна, но ще бъде определена от президента на БФС Борислав Михайлов.

ОЩЕ: Кръстаич: Вървим в правилната посока, всичко без резултатите се получава (ВИДЕО)

Гласят българин за нов селекционер на националния отбор

Вече са започнали и разговори за наследник на бившия централен защитник на Шалке’04 и Вердер. Според информацията заместникът със сигурност ще бъде българин. Обсъждани са имената на Александър Томаш, Илиан Илиев, селекционера на младежкия отбор Александър Димитров, Илия Груев и Станимир Стоилов. Мъри обаче има оферта и от кипърски клуб

Какво казват от БФС

"Никой не се е месил в работата на Младен Кърстаич и той е има пълна свобода както в избора на групата за всеки от мачовете, така и в определянето на стартовите 11. Със сигурност имаше доста добри моменти, отборът направи хубави мачове. Резултатите обаче са крайно незадоволителни. Затова и управата ще се събере и ще обсъди ситуацията генерално", гарантира човек от Съюза пред БТА.

ОЩЕ: 246 дни до ЕВРО 2024: Турция е окрилена и приземена от инфарктни голове в края (ВИДЕО)

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес