Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

След 2-часов разпит: Генчев убедил Сираков и Боримиров, че става за треньор на Левски

09 септември 2024, 13:21 часа • 8519 прочитания

Старши треньорът на Левски Станислав Генчев разкри детайли около това как се е стигнало до неговото назначаване в клуба. Бившият футболист на "сините" сподели, че е провел три срещи с ръководството, като първата от тях е продължила два часа. На нея той и неговият треньорски екип са събеседвали с мажоритарния собственик Наско Сираков и изпълнителния директор Даниел Боримиров.

Как Генчев спечели доверието на Сираков и Боримиров

По време на срещата Генчев и неговите колеги са представили футболната си философия, като са коментирали и как биха развили отбора, ако получат работата. Освен това Станислав Генчев е коментирал и нещата, които не му харесват в Левски от показаното през минлия сезон. Именно в този разговор Генчев и колегите му са убедили Сираков и Боримиров, че са подходящи на поста.

Даниел Боримиров и Станислав Генчев

2-часова среща за футболната философия на Генчев и неговия екип

"Първо г-н Боримиров и г-н Сираков ме поканиха на среща. Имахме разговор около два часа с тях, свързан с футболната философия на моя треньорски екип. Говорихме си как виждаме нещата. Ако евентуално станем треньори на Левски, как бихме развили отбора, от какво се нуждае този отбор, за да може да подобри играта си. Също и какво не ни харесва в отбора от показаното в миналото първенство", каза Генчев в интервю за vasilkolev.com.

Генчев уговорил личните си условия на среща с Боримиров

На втората среща с ръководството Генчев се е видял само с Даниел Боримиров, с когото са обсъдили условията на договора. "След това имахме втора среща с Боримиров. На нея се говорихме за условията, а на третата, както се казва, си стиснахме ръцете", заяви Станислав Генчев, който и в предишни интервюта споделя, че за него е сбъдната мечта да бъде треньор на Левски.

"Сините" започнаха силно под негово ръководство, като са лидери във временното класиране. За това роля има и спазеното обещание на Наско Сираков за селекцията, но Генчев призна и за "непредвидени неща", които са го изненадали.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес