Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

След 120 минути: Лудогорец пусна 7 гола в Разград и се сбогува с Шампионска лига (ВИДЕО)

13 август 2024, 23:42 часа • 4751 прочитания

13-кратният шампион на България Лудогорец се сбогува с мечтата си да играе в групите на най-силния европейски клубен турнир Шампионска лига. След 120 минути битка в Разград възпитаниците на Георги Дерменджиев отстъпиха на азербайджанския Карабах с 2:7 и отпаднаха от квалификационната фаза.

Лудогорец отпадна от Шампионска лига след тежка загуба от Карабах

Лудогорец бе на крачка от това да стигне до бараж за влизане в групите на Шампионска лига, но не издържа в реванша в Разград. Първата среща в Азербайджан бе спечелена от "орлите" с 2:1, а във втория двубой Лудогорец и Карабах си спретнаха истинско голово шоу, като само до почивката си вкараха пет гола.

Жуниньо откри за Карабах още в седмата минута, но Квадво Дуа обърна мача с два гола в рамките на десет минути, като едното попадение бе от дузпа. В продължението на първата част Лудогорец не издържа и инкасира цели два гола за нов пълен обрат: точни за Карабах бяха Ясин Бензиа от дузпа и Патрик Андраде.

Лудогорец

"Орлите" ще играят бараж за влизане в групите на Лига Европа

През второто полувреме и двата отбора бяха много внимателни. Играта се накъса с множество нарушения, а общият резултат от двата мача остана равен - 4:4. Така двата тима влязоха в продължения, където Карабах успя да нанесе най-тежката загуба на Лудогорец в Разград, отбелязвайки нови четири гола.

Торал Байрамов вкара гол още в 93-ата минута, а Лудогорец бе принуден да се хвърли в атака в търсене на изравняване на резултата. Карабах се възползва от празните пространства - и стигна до нов гол в 111-ата минута чрез Редон Джиджа. До края по още един гол вкараха и Патрик Андраде и Ясин Бензиа. 

По този начин Лудогорец ще продължи участието си в Лига Европа, където ще играе бараж за влизане в груповата фаза. Съперник на "зелените" ще бъде молдовския Петрокуб, който отстрани Дъ Ню Сейнтс от Уелс.

ОЩЕ: Моментално: Лудогорец взима българин за заместник на Текпетей

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес