Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Славия допусна късен гол и остана на "златното" 7-о място (ВИДЕО)

02 май 2023, 22:07 часа • 1878 прочитания

Отборът на Славия не успя да победи Локомотив Пловдив след равенство 1:1 в Овча купел, въпреки че водеше в резултата почти до края на срещата от 29-ия кръг в Първа лига. Мач преди края на редовния сезон, "белите" остават на "златното" седмо място, което може да им осигури участие в евротурнирите.

Първото полувреме на стадион "Александър Шаламанов" не предложи попадения. Второто полувреме обаче започна с гол за домакините - Кристиан Добрев успя да се разпише, възползвайки се от асистенция на Галин Иванов.

Славия - Локомотив Пловдив

В следващите минути Локомотив не се отказа и продължи да търси изравнителното попадение. И усилията на тима бяха възнаградени в 87-ата минута, когато защитникът Хорхе Андрес Сегура Портосереро успя да вкара дебютния си гол с черно-бялата фланелка във вратата на Светослав Вуцов.

Така Локомотив остана пред Славия в подреждането, заемайки шеста позиция с 47 точки - с една точка пред "белите", които са седми. В последния кръг от редовния сезон Локомотив домакинства на Левски, а Славия гостува на ЦСКА 1948. Там окончателно ще се реши и спорът между Локо Пловдив и Славия за шестото място.

Ако Локомотив запази шестата си позиция, то в плейофите ще играе в шампионската група, където обаче трудно може да се пребори за участие в евротурнирите през следващия сезон. Седмото място пък е първото в плейофната група, която ще определи един участник в квалификациите на Лигата на конференциите.

ОЩЕ: Футболен бос заподозря: Някои отбори може да губят нарочно, за да са седми

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес