Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Скромно, но ефективно: Левски пречупи Хебър за пета победа в Първа лига (ВИДЕО)

23 август 2024, 23:09 часа • 1690 прочитания

Българският гранд Левски успя да победи Хебър Пазарджик с минималното 1:0 като домакин в мач от шестия кръг на efbet Лига. Единственото попадение в мача отбеляза защитникът Кристиан Димитров, за когото това бе трети гол с фланелката на "сините".

Без да блести: Левски победи Хебър на "Герена"

120 секунди след първия съдийски сигнал Левски успя да открие резултата. Топката бе центрирана на първа греда в наказателното поле на Хебър, където Вендерсон Цунами я отклони. Кълбото стигна на далечната греда където Кристиан Димитров необезпокоявано вкара на празна врата.

Левски продължи да натиска и в следващите няколко минути, но постепенно темпото на игра спадна. След половин час игра "сините" имаха претенции за дузпа за игра с ръка в наказателното поле, но исканията им не бяха уважени от главния рефер.

Левски - Хебър

В края на полувремето пък Левски едва не си вкара комичен автогол, след като бранител опита да изчисти топката, но вместо това я прати между краката на Пламен Андреев. След нов рикошет топката премина встрани от страничния стълб, а Хебър стигна единствено до корнер.

През втората част двата тима продължиха в същия дух - без много ситуации за гол. В 75-ата минута Левски можеше да си подсигури успеха с втори гол, но удар на Евертон Бала от границата на наказателното поле срещна напречния стълб.

Малко по-късно Станислав Генчев пусна в игра спрягания за напускане Патрик Мислович, като той се появи на мястото на Сангаре. До края Левски задържа аванса си и записа пета победа от началото на сезона, оглавявайки класирането с актив от 15 точки. Хебър е 15-ти с 1 пункт.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес