Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Скандал в Първа лига: Два от отборите влязоха в открит конфликт

23 април 2024, 14:28 часа • 2301 прочитания

Два от отборите от Първа лига - Арда Кърджали и Крумовград, влязоха в открит конфликт, станал публичен чрез социалните мрежи. Причината е отказът на Арда да предостави стадиона си за ползване за домакинските мачове на Крумовград за следващия сезон.

Арда отказа на Крумовград да ползва стадиона в Кърджали

Крумовград обвини Арда в липса на аргументи за отказа, като припомни на тима от Кърджали, че го е издържал по време на престоя му във Втора и Трета лига. "За втора поредна година получаваме категоричния отказ на една персона с неясен статут в “Арда” Кърджали - Рамадан Яшар", написаха от Крумовград.

Аргументът на Арда бил, че теренът ще се повреди безвъзвратно

"И докато миналата година преглътнахме и отидохме в Пловдив, без да информираме обществеността в родния ни край, тази година ще споделим “аргументите” на Рамадан Яшар. А те са, че ако ФК Крумовград играе два мача месечно на “Арена Арда”, то терена ще се повреди безвъзвратно", допълват от клуба.

Крумовград твърди, че издържал Арда и налял 7-цифрена сума в клуба

"Рамадан Яшар може да си вярва на “аргументите”, но искаме да му напомним, че именно ние, хората от Крумовград, ангажирани с отбора на ФК Крумовград издържахме отбора на Арда Кърджали в Трета и Втора лига. Покривахме 95% от бюджета на Арда Кърджали. Благодарение на нашата над седемцифрена инвестиция в Арда град Кърджали има отбор в efbet Лига. Има документи затова и в Арда, и при нас", завършват от Крумовград.

Скъпи крумовградчани, у нас и по света, С вълнение и гордост искаме да споделим с вас, радостта си от успехите на...

Публикувахте от ПФК Крумовград / PFC Krumovgrad в Понеделник, 22 април 2024 г.

Отговорът на Арда

Отговорът на Арда не закъсня, като от клуба написаха, че Крумовград трябва да се научи да приема "не" за отговор. "Вие твърдите, че сте били инвестирали седем цифрена сума в Арда. Тук е моментът да отбележим, че ние като ръководство издържаме Арда в последните три години. Категорично заявяваме, че през тези години ние сме получавали финансови средства единствено от спонсори, които са известни на всички и от феновете, които си купуват билети за мачовете на ПФК Арда."

"Тази седемцифрена сума, за която говорите, да я бяхте инвестирали в строежа на свои собствен стадион, с което да ускорите процеса и да играете на ваш стадион. Какво е било преди нашето управление и какви суми сте давали, нас не ни интересува. Ние говорим изцяло за управлението на клуба под наше ръководство. Тук е мястото да отбележим, че освен първия отбор на Арда, ние издържаме още осем гарнитури деца, юноши и девойки, които се трудят и чакат своя шанс да играят на "Арена Арда". Ние, като ръководство на клуба инвестираме в терени и съблекални, които поддържаме и даваме възможност за развитие на школата. Така ние не чукаме на чужди врати и не се молим."

"Арена Арда" е дом единствено на Арда, пишат от Кърджали

"Относно Рамадан Яшаров, който е част от ръководството на ПФК АРДА. Редно е да Ви попитаме, защо му се обаждате по 10 пъти на ден и искате разрешение да играете на АРЕНА АРДА, при положение, че твърдите, че е персона с "неясен статут"? Уважаеми господа от ПФК Крумовград. Научете се да приемате думата НЕ за отговор и да разберете, че светът не се върти около Вас. Запомнете: АРЕНА АРДА е бил, е и ще бъде дом единствено на ПФК АРДА. Пожелаваме Ви успех и бъдете здрави!"

"П.С. Също така вярваме, че имате да решавате много други проблеми, освен този със стадиона, които са публична тайна", завършва позицията на Арда.

Позиция на ръководството на ПФК АРДА До "персоните с ясен статут" от ПФК Крумовград Уважаеми господа, първо искаме да...

Публикувахте от ПФК Арда / PFC Arda в Вторник, 23 април 2024 г.
Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес