Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ще направят всичко възможно Лудогорец да играе на изборите въпреки МВР

24 септември 2024, 16:29 часа • 366 прочитания

Президентът на Професионалната футболна лига (БПФЛ) Атанас Караиванов заяви, че организацията ще направи всичко възможно двубоят от 13-ия кръг на Първа лига между Лудогорец и ЦСКА 1948 да се играе в деня на парламентарните избори въпреки позиция на Министерството на вътрешните работи.

Проблем за Лудогорец - Лигата се заема

По принцип в деня на изборите в страната (в случая 27-и октомври, неделя) е забранено провеждането на масови прояви, основно футболни срещи и други спортни събития. Сега не е по-различно и от Министерството на вътрешните работи (МВР) са изпратили писмо до Лигата, че в рамките на четири дни около изборите мачове не бива да има, предава БТА.

ОЩЕ: Имало едно време: Кратка "синя" приказка за Вълка Райф и Оранжевия зеленчук

ВАР-ът на Actualno

Ако трябва ще играят на изборите!

Това налага двубоите от 13-ия кръг на Първа лига да се изместят от предварително планирания уикенд 25-27 октомври за средата на седмицата и така кръгът става междинен. В четвъртък, когато ще играят българските отбори, Лудогорец обаче има гостуване на Андерлехт (Белгия) в груповата фаза на Лига Европа.

Това затруднява "орлите", които до края на годината, а и след това, ще се подвизават в Европа. Скоро се очаква крайното решение по казуса. Преди дни пък Лудогорец би без проблем и се качи на върха в Първа лига (ВИДЕО и подробности вижте в линка).

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес