Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Шефът на Чавдар: ЦСКА крие парите от Чочев, а ни се полага половината сума

16 юли 2014, 10:42 часа • 13402 прочитания

"ЦСКА трябва да ни даде половината от трансферната сума, платена от Палермо за Ивайло Чочев, но шефовете на "Армията" не ми казват за какви пари са продали футболиста".

Това заяви пред "България Днес" шефът на футболната школа в Етрополе Емил Димитров. Именно в тази академия започва да тренира Чочев. По информация на Христо Стоичков Чочев е продаден за около 2 милиона евро.

"В договора на Ивайло с ЦСКА е записано, че при трансфер половината от парите са за родния му клуб, обясни Димитров. - По време на преговорите за продажбата на Чочев в чужбина никой не ни потърси. Дори след като стана ясно, че има сделка, не ни казаха за каква сума става дума. Написах официално писмо до ЦСКА, в което искам информация за това. Надявам се на коректно отношение".

"Колкото до спортната страна на трансфера, не съм учуден, че талантът на Чочев бе забелязан толкова бързо. Много отдавна съм му казал, че ако ме слуша, ще играе голям футбол. Той е съвестен, работлив и няма нито една татуировка по тялото си. Това е много важно".

Изпълнителният директор на ЦСКА Александър Тодоров не бе никак щастлив от интереса към финансовата страна на трансфера на Чочев.

"Вие да не сте финансов директор на отбора от Етрополе, да ви давам информация", ядоса се Тодоров. След като си призна, че дори и сделки за десетки милиони евро в евроепсйкия футбол се правят на светло, Тодоров обясни, че в случая с Чочев има клауза за конфиденциалност по финансовите параметри.

"Получих официално писмо от Емил Димитров, в което ме пита за парите, и ще му отговоря по същия начин", каза Тодоров.

Адриана Димитрова
Адриана Димитрова Отговорен редактор
Новините днес