Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Шефовете на Ботев Пловдив отхвърлили две солидни оферти за една от звездите на тима

22 юли 2024, 14:26 часа • 508 прочитания

Ръководството на Ботев Пловдив е отхвърлило две много изгодни оферти за една от звездите на тима. Става въпрос за 20-годишното нигерийско крило Самуел Акере. Това съобщиха колегите от „Мач Телеграф“. Според информациите шефовете на „канарчетата“ дори забранили да се говори за изходящи трансфери, по настояване на треньора Душан Керкез.

Ботев отрязал Стандарт Лиеж и Гент

Офертите за правата на Акере са били изпратени от белгийските Гент и Стандарт Лиеж. Те са били много изгодни от финансова гледна точка, но въпреки това са били отхвърлени от ръководството на Ботев. Причината е, че 20-годишният флангови футболист е важна част от състава на Керкез и напускането му може да се отрази много негативно на отбора.

Самуел Акере

Акере е важна част от Ботев Пловдив

Самуел Акере пристигна в Ботев Пловдив като свободен агент в началото на май 2022-ра. До момента младежкият национал на Нигерия има на сметката си общо 50 мача за „канарчетата“ във всички турнири, в които е реализирал 6 попадения и е направил 5 асистенции. Крилото има договор с пловдивчани до лятото на 2026-та като според авторитетния сайт „Transfermarkt“ е оценен на 750 хиляди евро.

Наскоро се заговори, че Ботев Пловдив ще купи крило.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес