Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Селекционерът на България Илиан Илиев постави амбициозна цел пред „лъвовете“

07 юни 2024, 18:50 часа • 1141 прочитания

Селекционерът на националния отбор по футбол на България Илиан Илиев постави амбициозна цел пред тима. Варненският специалист е категоричен, че „лъвовете“ трябва да направят всичко по силите си, за да спечелят своят група в турнира Лига на нациите.

Илиан Илиев говори пред медиите преди утрешната контрола на националния отбор с участника на Европейското първенство в Германия – Словения. Селекционерът на България сподели, че играчите му осъзнават, че именно подобни мачове са основата, върху която да стъпят за по-нататъшни успехи.

Целта пред националния отбор на България

Национален отбор по футбол на България

„В националния отбор е чест да си повикан, още повече да играеш. Очаквам тежък мач, Словения имат обигран състав. Победиха сериозни отбори. Футболистите осъзнават важността на двубоя. Тези мачове са основата, върху която трябва да стъпим. Трябва да спечелим групата в Лига на нациите. Не мога да определя кой е по-добър Румъния или Словения“.

„Словенците играят по-директен футбол, макар че също имат футболисти, които могат да свалят топката. Трябва да сме агресивни в единоборствата, трябва да сме много компактни като отбор. Всеки един отбор, който иска да има успехи, изисква борбеност. Естествено, че искаме да имаме някакъв стил. Един отбор започва да се гради отзад напред. Искаме да играем модерен футбол“.

„В дефанзивен план сме стабилни. Добре е да не губиш, но е най-добре да побеждаваш. Приемаме, че тези резултати са позитивни, защото не сме загубили. Словения наистина е добър отбор, не го казвам от куртоазия. Надявам се това, което правим в малкото време да се получава“, каза Илиан Илиев.

По-рано днес стана ясно, че Илиан Илиев ще продължи да води и Черно море, и националния отбор. 

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес