Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Сагата приключи: Най-дългоочакваният нападател пристигна в Левски!

19 юни 2024, 13:42 часа
Реклама

Българският гранд Левски официално обяви дългоочаквания трансфер на нападателя Александър Колев. "Сините" подписаха с голмайстора за изминалия сезон на Първа лига до лятото на 2026 година. Той се присъединява с трансфер от тима на Крумовград.

Реклама

Левски привлече Александър Колев

Колев стартира футболната си кариера от детско-юношеската школа на Левски. Следва престой в академията на белгийския клуб Десел Спорт, където подписва и първия си професионален договор. Прекарва няколко години в Белгия, преди да се завърне в България с тима на Ботев Пловдив.

Александър Колев

Юношата на Левски се завърна на "Герена"

През лятото на 2016 година Колев преминава в Берое. В началото на 2017 г. облича екипа на полския Стал (Миелец). През юли на 2017 година преминава в друг полски клуб - Сандеция, а година по-късно отива в трети клуб от Полша - Арк“ (Гдиня).

През лятото на 2019-а сменя още един клуб от Полша - Раков. Следва престой в казахстанския Кайсар, а после отново се връща в полския Стал. През 2022-ра се завръща в България с отбора на ЦСКА 1948. Седва трансфер в Крумовград през миналото лято.

Сега Колев, който има шест мача за националния отбор на България, ще продължи кариерата си в Левски под ръководството на доскорошния си наставник в Крумовград Станислав Генчев. Той идва в Левски като голмайстор на Първа лига за сезон 2023/24.

ОЩЕ: Левски се размина с доскорошен вратар на участник на Евро 2024

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес