Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

С красиви голове: България U21 помечта, но бе подчинена от Германия (ВИДЕО)

13 октомври 2023, 21:59 часа • 3396 прочитания
Реклама

Младежкият национален отбор по футбол на България се представи достойно, но отстъпи с 2:3 на Германия в двубой от група "D" на квалификациите за Евро 2025. На стадион "Александър Шаламанов" в София "лъвовете" помечтаха, тъй като Станислав Шопов откри резултата с красиво попадение в средата на първото полувреме.

Звезда на Борусия Дортмунд блести с хеттрик

До почивката нападателят на Борусия Дортмунд Юсуфа Мукоко възстанови паритета. Талантливият състезател се разписа още два пъти след паузата, за да оформи своя хеттрик, и осъществи пълен обрат в полза на Бундестима. В добавеното време на мача хубав гол за "трикольорите" отбеляза Никола Илиев.

ОЩЕ: Девойките на България до 17 години отстъпиха на Швейцария

България U21

Пламен Андреев с фрапантна грешка

Вратарят на Левски Пламен Андреев се отчете с няколко ключови намеси, но сбърка фатално в началото на втората част при равен резултат. Точно тогава Мукоко изведе звездната немска селекция напред. Освен него в състава на съперника личаха имена като Карим Адейеми и Ансгар Кнауф, които направиха по една асистенция.

Германия оглави групата

След този двубой България остана на трета позиция с 4 пункта. Германците от своя страна оглавиха групата с равни точки с Полша. За възпитаниците на Александър Димитров предстои домакинска среща с Косово.

ОЩЕ: 246 дни до ЕВРО 2024: Турция е окрилена и приземена от инфарктни голове в края (ВИДЕО)

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес