Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Поредна рокада в ЦСКА: Разчистват хора на Стипич заради слабата физическа подготовка

27 октомври 2024, 11:48 часа • 998 прочитания

Слабата физическа подготовка е една от основните причини за слабите резултати на ЦСКА, смятат в клуба. Това си пролича особено в последните два мача на "червените" срещу Левски и Ботев Враца. През второто полувреме на Вечното дерби спадът в играта на ЦСКА бе очевиден, а само ниското ниво на врачани позволи на тима на Александър Томаш да не допусне гол до края на мача с Ботев.

Задават се още промени на "Армията"

В резултат на това се очаква след края на есенния сезон в щаба на "червените" да влезе нов кондиционен специалист, който да проведе зимната подготовка на отбора, пише "Мач Телеграф". В момента на този пост е Илиян Митрев, който бе промотиран от академията в първия отбор по времето на Томислав Стипич. Тогава той бе назначен за помощник-кондиционен треньор, а с идването на Томаш получи титулярния пост. Този ход обаче не постига необходимия ефект.

В щаба на ЦСКА са сигурни, че многото контузии в отбора са следствие от слабата лятна подготовка. "Армейците" загубиха трима от играчите си срещу Ботев Враца заради контузия. Все още не е ясно състоянието на Локило и Пинто, докато за Бусато е сигурно, че ще отсъства поне месец. Травмите на първите двама обаче се дължат изцяло на недобрата подготовка, убедени са на "Армията".

ОЩЕ: Томаш: ЦСКА има най-добрите футболисти в България!

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес