Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Побългарили сме ВАР, работи само в едната посока"

21 август 2024, 17:41 часа • 1082 прочитания

Бранителят на Арда Кърджали Пламен Крачунов даде интервю преди предстоящия двубой на "небесносините" с ЦСКА от Първа лига. Централният защитник коментира приложението на ВАР системата у нас и състоянието на българските терени.

"ВАР работи против по-малките отбори"

"По принцип въведоха системата ВАР, за да няма такива неточности, но последният мач е олицетворение на това, че според мен тази система, поне в България не функционира по най-правилния начин, един вид за мен е много лесно да се използва системата ВАР против по-малките отбори и да се помага на по-големите. Иначе казано, побългарили сме я тази система", заяви Крачунов пред dsport.

ОЩЕ: ЦСКА излезе с официална позиция за Вечното дерби с Левски

ВАР-ът на Actualno

Спорното съдийство в България

"Последният мач има очевадни ситуации за червени картони, за дузпи, подминават се, и то не срещу гранд. Не омаловажавам Спартак Варна, но поне в моите очи така се видя. Да не говорим за мачовете срещу големите отбори, особено в гостуванията. Тя работи само по един и същи начин, в едната посока, гледа в една страна. Не е доизмислена, искаме да направим нещо, но същевременно, но според мен не функционира както трябва в България“, коментира той спорното съдийство.

Окаяното състояние на терените у нас

"За мен е голям проблем състоянието на терените в България и то не от днес. Още като бях юноша, треньори като Мъри Стоилов и други са го споменавали, това е безобразие с тези терени, на които се играят мачове. Едни си местят мачовете и домакинствата стават гостувания, други – не. Малко и тази работа с терените е позанемарена в България. Не е нормално да се играе футбол на такъв терен. Най-малкото трябва да има някакво наблюдение на терените, да има комисия, която да ги следи. Няма как в XXI век да се играе на такива терени, да не ги споменавам, ниви с една дума", смята централният защитник.

ОЩЕ: И Арда изригна: Няма да позволим разни Железовци, Давидовци, Васимирци да се подиграват (ВИДЕО)

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес