Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Петнадесет хиляди лева са необходими за издигането на паметник на Трифон Иванов на стадион „Ивайло“

22 септември 2024, 13:38 часа • 420 прочитания

Петнадесет хиляди лева са необходими за издигането на паметник на покойния Трифон Иванов на стадион „Ивайло“ във Велико Търново. Това разкри организаторите на инициативата пред колегите от „Нова телевизия“. Както е известно, легендата на българския футбол си отиде от този свят на 13 февруари 2016-та на едва 50-годишна възраст.

„Трифон Иванов значи много за България“

„Трифон Иванов значи много не само за Велико Търново, но и за България. В наши дни сме много разединени, а той успяваше да обединява. На всеки мач между Етър и ЦСКА следваха аплодисменти в 3-ата минута. Тези хора не го забравят, той е човек, който обединява и поставянето на един такъв паметник е важен. Това е пример за доброто“, сподели един от организаторите Александър Карачолев.

Стадион Ивайло Трифон Иванов

„Нека накараме и младите да бъдат мъжкари“

„Когато открихме паметната плоча на стадион „Ивайло“, казах, че когато един баща покаже плочата на своето дете, бащата трябва да може спокойно да каже, че той е помогнал за най-големите успехи на българския футбол. Затова паметникът ще бъде точно такава илюстрация. Познавам го добре, работих до последния му ден с него. Всички казват: „Трифон беше мъжкар“, нека накараме и младите да бъдат мъжкари“, допълни Петко Павлов, който е управител на „Спортни имоти“ във Велико Търново.

Наскоро ЦСКА спечели турнира в памет на Трифон Иванов.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес