Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Отменени два гола и дузпа не попречиха на Лудогорец да се върне на върха (ВИДЕО)

15 май 2023, 22:14 часа • 4625 прочитания

11-кратният шампион на България Лудогорец постигна минимален успех над Локомотив Пловдив с 1:0 като домакин в първи мач от финалните плейофи на Първа лига. Макар и да отбеляха само един гол, разградчани категорично надиграха своя съперник и можеха да спечелят далеч по-убедително.

Единственото попадение в срещата отбеляза Тодор Неделев, за когото това бе първо попадение след акостирането му в Разград. Той успя да се разпише тъкмо срещу големия враг на бившия му клуб Ботев - Локомотив. Голът на Неделев падна в 42-ата минута, когато успя да пробие през противниковата отбрана, да преодолее вратаря и да се разпише.

Преди попадението обаче Лудогорец на два пъти вкара топката в мрежата на Локомотив, но и в двата случая головете бяха отменени. Още в първите десет минути Кайо Видал успя да прати кълбото в мрежата на съперника в два случая, но головете му бяха отменени от страничния съдия заради засада.

През второто полувреме Кайо Видал продължи да бъде изключително активен в предни позиции, като при едно от нахлуванията си падна в наказателното поле, а главният арбитър отсъди дузпа. След това обаче ситуацията бе преразгледана повторно с помощта на ВАР, а 11-метровият наказателен удар бе отменен.

До края Лудогорец опази минималния си аванс и взе трите точки, които ги върнаха на върха в класирането със 77 точки - с един пункт пред втория ЦСКА, който победи трудно Черно море в Пазарджик (ВИДЕО).

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес