Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

От Лудогорец се похвалиха: В касата ни влязоха 14 млн. евро за два месеца

05 септември 2023, 15:06 часа • 1736 прочитания

Спортният директор на Лудогорец Георги Караманджуков разкри, че в последните два месеца в клубната хазна на "орлите" са постъпили 14 милиона евро от трансфери. Основната част от тези средства са от трансферите на Игор Тиаго и Кирил Десподов.

Лудогорец е прибрал 14 милиона евро за два месеца

През юни Лудогорец се похвали с рекорден трансфер на Игор Тиаго за България. Сумата по сделката е конфиденциална, но по неофициални данни за него са били платени 7,5 милиона евро. В началото на седмицата пък бе продаден и Десподов, за когото неофициално бяха дадени 4,5 млн. евро.

Основните приходи са от продажбите на Игор Тиаго и Кирил Десподов

Друг солиден изходящ трансфер на "зелените" бе продажбата на защитника Мануел Шоу, който бе продаден за около 1,2 млн. евро. Караманджуков смята, че няма друг клуб в България, който да е реализирал подобни печалби от трансфери в рамките на един прозорец.

ОЩЕ: АНКЕТА: Правилен ли е трансферът на Кирил Десподов в ПАОК?

Георги Караманджуков

Георги Караманджуков с коментар за трансферите на Лудогорец

"Не знам дали друг клуб в България го е правил това нещо. За два месеца в касата на клуба влизат близо 14 милиона евро, даже може би и повече с бонусите. Сигурен съм, че Лудогорец няма да бъде по-слаб. Все повече футболисти искат да дойдат при нас, защото продаваме добре, продаваме на сериозни клубове. Такъв е и ПАОК. Гръцкият клуб показа уважение към собствениците, към Лудогорец, към самия Кирил. Почти на 95 процента изпълниха условията", каза Караманджуков пред БНТ.

"Ще се опитаме да го заменим (Десподов). Вече работим по въпроса. Има одобрен вариант. И аз, и Ивайло искаме да имаме повече българи, което ще е добре за обстановката в съблекалнята. Вече двама българи от школата играят в отбора. Дай Боже в близките 2 години в състава да има 6-7 основни състезатели, които са българи", добави още специалистът.

Междувременно Лудогорец обяви заместника на Десподов. Тепърва ще се види дали новото попълнение на "зелените" може да замени капитана на Лудогорец. А продажбата на Десподов повдига и логичния въпрос - идва ли краят на 12-годишната хегемония на Лудогорец?

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес