Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Официално: Ботев Пловдив продаде крило в елита на Швейцария

08 юли 2024, 14:46 часа • 1725 прочитания

Ботев Пловдив реализира силен изходящ трансфер, след като продаде крило в елита на Швейцария. Става въпрос за 19-годишния нигериец Уме Емануел, който подсили отбора на Цюрих. Новината бе съобщена официално от „канарчетата“.

Уме Емануел е подписал за 5 години с Цюрих

Параметрите по сделката за правата на Уме Емануел не бяха съобщени от ръководството на „жълто-черните“. Според авторитетния сайт „Transfermarkt“ нигериецът е подписал договор за 5 години с отбора на Цюрих. Порталът пък оценява крилото на 900 хиляди евро.

🟡⚫ Ботев продаде Уме Емануел на швейцарския елитен Цюрих. 🏆 Спечелена Купа на България, 47 мача и 11 гола за първия тим. ⚽ Ботев (Пловдив) благодари на Уме Емануел и му пожелава още бъдещи успехи!

Posted by Botev Plovdiv on Monday, July 8, 2024

Представянето на Емануел в Ботев

Уме Емануел пристигна в Ботев като свободен агент в началото на октомври 2022-ра. Той изигра общо 47 мача за първия отбор на „канарчетата“, в които реализира 11 попадения и направи 3 асистенции. С добрите си изяви младият футболист заслужи и място в националния отбор на Нигерия до 20 години, с който участва на Световното първенство през 2023-та.

Наскоро пък стана ясно, че Ботев готви трансфер на вратар в Бундеслигата.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес