Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Официално: БФС се съгласи с решението на Левски за сагата с Вечното дерби

21 август 2024, 19:43 часа • 1844 прочитания

Спортно-техническата комисия към Българския футболен съюз прие предложението на Левски и взе решение Вечното дерби между "сините" и ЦСКА от осмия кръг на Първа лига да се проведе на стадион "Георги Аспарухов" без гостуваща публика.

Вечните дербита без гостуваща публика

Причината за казуса е невъзможността двубоят да се изиграе по програма на 14 септември на Националния стадион "Васил Левски", тъй като тогава той ще бъде затворен заради концерт и ремонт. Освен това от родната централа обявиха, че ответната срещата между двата гранда от пролетния полусезон също ще се състои без привърженици на гостите.

ОЩЕ: ЦСКА излезе с официална позиция за Вечното дерби с Левски

ВАР-ът на Actualno

Левски - ЦСКА на "Герена" без "червени" фенове

"Провеждане на срещата в делничен ден и в светлата част на денонощието е неприемлива за повечето заинтересовани страни, а единствената възможна дата в неработен ден е 20-21 декември 2024 г.", пишат от БФС и припомнят, че при предходните мачове между столичните колоси се е стигнало до инциденти.

От организацията припомнят, че решението е взето и на база становища от БПФЛ, СДВР, Столична община, Нова Броудкастинг груп и Национална спортна база. "ПФК „Левски“ София, като домакин в срещата е главният й организатор и отговоря за нормалното й протичане пред всички държавни и общински органи", допълват от Съюза.

ОЩЕ: БФС "одруса" Левски с почти 30 000 лева и наказа треньор на "сините" за 3 мача

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес