Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Новият в Левски: Киелини е като мой учител, вечно ще помня тренировките на Роналдо (ВИДЕО)

07 август 2024, 15:40 часа • 765 прочитания

Новото попълнение на Левски Кристиан Макун даде интервю за клубната телевизия на "сините". Централният защитник разкри, че Джорджо Киелини му е като учител, а тренировките на Кристиано Роналдо ще останат завинаги в главата му. Бранителят не скри намеренията си към шампионска титла със столичния гранд.

Първо интервю на Кристиан Макун: Искам да станем шампиони!

„Изключително съм щастлив да съм тук. Изключително благодарен съм за отношението на клуба към мен. Впечатлен съм от феновете и тяхната подкрепа към отбора. Истината е, че решението в главата ми дойде доста бързо. Знаех, че това е добре за моето развитие. Това, което ме накара да се забавя, е ситуацията в моята родина", заяви Макун.

ОЩЕ: Стратегическо решение на Генчев за една от новите звезди на Левски

ЦСКА

Кариерата на новия "син" футболист

„Чувствам се най-комфортно на позицията централен защитник, от лявата страна, с ляв крак. Започнах моята кариера много млад във Венецуела – на 16 години. Това, което ми помогна много, е, че на тази възраст станах шампион с моя отбор. Това беше причината да направя този огромен скок – да играя за примаверата на Ювентус", обясни централният защитник.

Макун пристигнал в Юве заедно с Кристиано Роналдо

"Имах щастието и огромния късмет, защото в един и същи ден пристигнах в Ювентус с Кристиано Роналдо. После имах възможността да играя в Интер Маями, отбора на Дейвид Бекъм. Имам много страшно много моменти и истории от престоя ми в Ювентус. Отпечатъкът е от първия ден, в който влязох в съблекалнята. Киелини знаеше моето име и много данни за мен. Това страшно много ме изненада. Някакво момче на 16 години, което идва от другия край на света, а той ме прие много добре и знаеше всичко за мен. Той е като мой учител", разказа венецуелецът.

ОЩЕ: Левски тества юношески национал на Турция, младокът ще кара проби на "Герена" (СНИМКА)

Кристиан Макун

Тренировките на Роналдо и запознанството с Бекъм

„Възможността да тренирам с Кристиано Роналдо, да участвам във всички упражнения с него, да го гледам как тренира, как се подготвяше за тренировка, как се държеше извън терена, всичко това е впечатляващо и ще остане завинаги в главата ми. Дейвид Бекъм е на първо място е много голям човек. Изключително удоволствие беше да го срещна и да имам възможност да комуникирам с него", допълни той.

Макун иска да стане шампион с Левски

„Надявам се на много хубави сини мигове заедно. Много искам да станем шампиони и да вдигнем купа на този стадион. Много бих искал да оставя добра следа и да запомнят с добро името ми. Надявам се още в събота да съм готов да играя, но все пак трябва да съм подготвен физически и не на последно място съм изключително щастлив да играя пред такава публика“, завърши Макун.

ОЩЕ: Левски се спука да пропуска, но подчини Локо Пловдив и продължава да мачка в Първа лига (ВИДЕО)

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес