Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Новият треньор на Лудогорец видя "няколко отбора, които искат да са шампиони" на България

30 септември 2024, 14:44 часа • 536 прочитания

Новият наставник на Лудогорец Игор Йовичевич смята, че няколко отбора са претенденти за титлата на България този сезон. Той не назова кои са клубовете, които счита за конкуренти на разградчани, но един от тях по всяка вероятност е Левски, който е с равен брой точки със "зелените".

Лудогорец вижда няколко претенденти за титлата в Първа лига

"Знам, че има няколко отбора, които искат да са шампиони. Има трудни отбори за побеждаване в България, но ние имаме достатъчно футболисти и ще правим ротации, за да бъдат всички мотивирани", заяви Йовичевич след победния си дебют в Лудогорец.

"Орлите" победиха Ботев Враца, с което отново се върнаха на върха в класирането - с равен актив с Левски, който е с мач по-малко. "Ще се представим добре, но няма да е лесно. Не трябва да сваляме нивото, а трябва да се подобряваме и да мечтаем", добави Йовичевич.

Игор Йовичевич

Кой извън Левски е претендент да детронира Лудогорец?

Любопитното е, че Йовичевич заговори за няколко отбора, които искат да са шампиони. На този етап от сезона обаче всички освен Левски изостават от върха. Лудогорец и Левски са с по 25 точки, а на шест пункта зад тях са Черно море и Ботев Пловдив, като тази разлика е след едва 9-10 мача.

Друг претендент би могъл да бъде отборът на ЦСКА, който е 11-ти с 10 пункта след много слабия старт на сезона. Именно в тази връзка треньорът на "сините" Станислав Генчев заяви, че не смята, че ЦСКА може да се бори за титлата - коментар, който ядоса "червените".

ОЩЕ: Генчев: Просто исках да поправя треньора на ЦСКА, а не да се заяждам (ВИДЕО)

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес