Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Новият треньор на ЦСКА: Фокусът ни е върху българите, трябва да изградим добро ядро

19 юни 2024, 10:47 часа
Реклама

Новият треньор на ЦСКА Томислав Стипич сподели, че фокусът на „червените“ за лятна селекция е върху българските играчи. Младият специалист говори пред медиите няколко дни след старта на подготовката на „армейците“ за новия сезон.

Реклама

Томислав Стипич разкри, че нападателят Георги Минчев влиза в плановете на ЦСКА, тъй като това е идентичността на тима – да разчита на български футболисти. Той също така коментира и темата с новия договор на Иван Турицов. Хърватинът допълни, че иска да изгради добро ядро преди старта на сезона.

„Искам гладен за успехи отбор“

ЦСКА

„Трябва да имаме добър старт, да се запознаем, да им кажа някои правила, които трябва да знаят. Трябва да изградим едно добро ядро и след това можем да влезем по най-добрия начин в подготовката и мачовете. От това, което видях на първите тренировки, момчетата тренират добре, с добро темпо и настроение. Това е една добра основа“.

„Всеки очаква големи имена за нови попълнения, но за момента сме фокусирани върху футболистите, които имаме. Искаме да се запознаем по най-добрия начин с тях, с техните силни слаби страни. Следим различни имена, но е важно да се запознаем с настоящия състав. Георги Минчев е в плановете ни, както и други български играчи. Това е част от идентичността на ЦСКА“.

„Искаме фокусът да е върху българите и скоро ще разберете. Ситуацията около Иван Турицов още е отворена. Той е интересен и за други отбори. Ще видим какво ще се случи, но не съм притеснен от времето. Искам гладен за успехи отбор. Може би е по-добре за нас да започнем срещу Лудогорец. Това е програмата и се съобразяваме с нея. Ще излезем да покажем най-доброто“, заяви Томислав Стипич.

Преди дни ЦСКА обяви един нов, а четирима се завърнаха в тима.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес