Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Новият директор в ЦСКА: Славата на клуба няма да се върне лесно! Трансферният прозорец в администрацията е отворен

14 октомври 2024, 14:58 часа • 422 прочитания

Новият изпълнителен директор на ЦСКА Радослав Златков взе участие в първата си пресконференция, откакто заема поста. Той обясни какви са целите на "армейците", но подчерта сложността на реализирането им. Златков метафорично каза, че трансферния прозорец в администрацията на "червените" е отворен.

В последните години ЦСКА не се представя на нужното ниво

Той отбеляза, че целта на ЦСКА е изграждането на европейски отбор и европейски дом, и допълни: "Абсолютно наясно съм колко трудна е задачата, поставена пред нас. Всеки, който смята, че ще дойде магьосник и с един допир ще върне славата на нашия велик отбор, е наивник. Последните години не се представяме на нивото, което заслужава ЦСКА. Това не е генетиката на ЦСКА, защото ние сме победители. От нас се очаква повече. Това няма да стане за месец, два или година. Ние трябва да изградим здравите основи."

ОЩЕ: Без изненади: Ясни са съперниците на Левски и ЦСКА за Купата на България

Радослав Златков

Комуникацията в ЦСКА е приоритет

Новият изпълнителен директор подчерта, че структурата на клуба е жив организъм, който се променя. Тя ще се бъде обособена в няколко звена-спортно-технически, администрация, технически отдел, комуникации и маркетинг. „Открито ще казваме какво ще се случва с нашия отбор, но ще бъдем дисциплинирани. Цялата комуникация ще преминава навътре и навън. Начертал съм няколко линии, които трябва да се спазват и ще следим какво ще излиза от нашата кухня", разкри Златков.

"Чистачката на Панчарево трябва да бъде най-добрата чистачка"

"Скоро ще има още едно звено – Търговски отдел. Структурата трябва да се напълни с най-добрите играчи. Трансферният ми прозорец в администрацията е отворен. Търсим и попълваме най-точните хора. Чистачката на Панчарево трябва да бъде най-добрата чистачка. Ние сме една бизнес фирма, която трябва да покаже добри резултати, за да има устойчивост. Трябва да се спазват срокове и взаимодействие между звената. Трансформирал съм големи компании и нямам капчица съмнение в нашия успех“, категоричен е той.

Радослав Златков заяви още, че обмисля изграждане на структура в клуба, която да отговаря за взаимоотношенията с феновете. Той оповести още, че няма как капацитетът на новия стадион да бъде увеличен.

ОЩЕ: Нападател на ЦСКА засипа с похвали Томаш, треньорът маха норвежец

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес