Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Николай Костов заговори за рисковете в Левски и направи коментар за Вечното дерби (ВИДЕО)

27 септември 2023, 21:07 часа • 2575 прочитания

Старши треньорът на Левски Николай Костов даде своето мнение след победата на "сините" над Славия в столичното дерби от междинния 11-и кръг на Първа лига. Специалистът остана доволен от възпитаниците си, които по негови думи са спечелили "геройски". Наставникът на столичния гранд поздрави съперника, призна рисковете на игровия стил и коментира предстоящите тежки двубои.

Коментарът на Костов за успеха

"Видяхте още в началните минути бяхме много добре разпределени на терена, доминирахме тотално и точно тогава получихме червен картон и нещата се промениха. Не сме давали указания на играчите да играят дефанзивно. Съумяхме да отбележим гол и от там започнахме да играем по-умно. На полувремето си починаха играчите, казахме си каквото трябва и излязоха да спечелят геройски тази среща", анализира Костов победата на Левски.

Николай Костов

Треньорът на Левски поздрави Славия

"Ние сме играли и друг път под тази система. Естествено, че съм доволен. Преди да получи червения картон, Фадига беше един от най-активните. Искам да похваля и отбора на Славия, те намериха своите положения. Ако бяха отбелязали, нищо не се знаеше. Ние сме щастливи, че направиха този пропуск, но това е футболът. Поздравявам ги", допълни той.

ОЩЕ: Валери Божинов и звезда на Левски се радват на "хубаво приятелство" (ВИДЕО)

Рисковете в игровия стил на "сините"

"Ние сме на такъв етап от нашето равнище, където трябва да работим и да сме по-устойчиви в моментите, когато топката се отнеме от противника. Развиваме стил, който е доста рискован и зависим от тревното поле. Справяме се засега, доволен съм от играчите", призна треньорът на Левски.

Мачовете с Лудогорец, ЦСКА и Черно море

"Мога да кажа, че всички мачове са важни, а тези са по-специални. Надявам се да се подготвим добре, защото имаме малко време за възстановяване. Имаме дисциплинирани млади играчи. Мисля, че ще направим всичко възможно да се представим на ниво", завърши Николай Костов.

ОЩЕ: ВАР-ът на Actualno: Левски лети високо, но дали няма да се задъха?

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес