Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Нигерийски талант пропусна голям шанс, но донесе победата на Ботев Пловдив срещу Хебър (ВИДЕО)

18 август 2024, 23:12 часа • 1688 прочитания

Ботев Пловдив постигна минимален успех с 1:0 над Хебър в двубой от петия кръг на efbet Лига. Младият нигериец Кристиан Нвачукву отбеляза единственото попадение в сблъсъка в 52-рата минута и се реваншира за пропиляна възможност по-рано в мача. Двата отбора играха при разменено домакинство на стадион "Христо Ботев".

Нвачукву уцели греда на празна врата, но се реваншира за успех на Ботев Пловдив

В началото на срещата "гробарите" не се възползваха от добра ситуация, при която Макни реши да завършва сам, вместо да потърси комбинация. В 18-ата минута "жълто-черните" направиха голям пропуск. Мараш проби по фланга и намери Нвачукву, който от близко разстояние уцели напречната греда.

ОЩЕ ОТ ПЪРВА ЛИГА: "Отписаният" Локо София пак не загуби: ВАР спаси ЦСКА 1948 от издънка (ВИДЕО)

⏸️ Без попадения след първото полувреме между Ботев и Хебър.

Публикувахте от Botev Plovdiv в Неделя, 18 август 2024 г.

Илиев асистира на Нвачукву за 1:0

По-късно Ханс Кристиан Бернат трябваше да доказва класата си, за да избие шут на Фонкю. До почивката Петър Дебърлиев се отчете с няколко важни намеси. През втората част комбинация между Никола Илиев и Кристиан Нвачукву позволи на 18-годишния нигериец да се реваншира за големия си пропуск по-рано и да се разпише за 1:0. 

Трибуле пропусна

В 54-тата минута Мараш за пореден път не успя да нанесе хубав завършващ удар. До края на сблъсъка възпитаниците на Душан Керкез бяха по-активни и владееха инициативата. Вини Трибуле бе най-близо до отбелязване на гол, но защитниците го спряха.

ОЩЕ ОТ ПЪРВА ЛИГА: Въпреки шумната "синя" агитка: Лудогорец излъга Левски с рикошет в края (ВИДЕО)

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес