Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Нидерландец „отсвири“ Ботев Пловдив, подписа с елитен руски тим

06 юни 2024, 17:24 часа • 1407 прочитания

Нидерландски футболист „отсвири“ Ботев Пловдив и подписа с елитен руски тим. Става въпрос за 28-годишния доскорошен полузащитник на „канарчетата“ Дилан Мертенс, който ще продължи кариерата си в състава на Факел Воронеж. Новината бе съобщена официално носителя на Купата на България.

Дилан Мертенс ще играе във Факел Воронеж

Дилан Мертенс имаше договор с Ботев Пловдив до края на сезона. Ръководството на „канарчетата“ предложи на нидерландеца да го преподпише, но в последния момент той е решил да не го прави и да се присъедини към Факел Воронеж като свободен агент.

🔚 Дилан Мертенс избра да продължи кариерата си другаде, въпреки предложението за нов договор от страна на клуба. 🟡 Благодарим му за приноса към отбора и му пожелаваме успехи в бъдещите предизвикателства.

Posted by Botev Plovdiv on Thursday, June 6, 2024

Мертенс в Ботев Пловдив

Мертенс пристигна в Ботев Пловдив през лятото на 2021 година, след като „жълто-черните“ броиха 100 хиляди евро за правата му на Царско село. Нидерландецът бързо се превърна в основен играч на „канарчетата“. Той записа общо 74 мача за тима във всички турнири, в които се отличи с шест попадения и пет асистенции.

ОЩЕ: "Който се смее последен...": Локомотив тръгна мощно, но Ботев обра славата (ВИДЕО).

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес