Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Неуредени сметки межу Любо Пенев и Локомотив Пловдив поставят лиценза на клуба под въпрос

15 октомври 2024, 10:35 часа • 525 прочитания

Бурята в Локомотив Пловдив не стихва! Сагата между Любослав Пенев и клуба не просто не е приключила, но и тепърва ще се разраства и може да стигне и до съда. По информация на "Мач Телеграф" доскорошният треньор на "черно-белите" и неговите помощници имат да получават сериозни суми по договорите си. 

Любо Пенев застрашава Локомотив Пловдив със съд

Според информацията Ел Голеадор и щаба му "не са взели дори и стотинка" от лятото, когато поеха треньорския пост. За сметка на това, футболистите са си получили всички пари и нямат претенции към ръководството в лицето на Христо Крушарски. Самият Крушарски, обяви, че заплатите на футболистите са платени, но не спомена нищо за треньорите.

Лицензът на клуба под въпрос

Както е известно, преди дни Пенев бе освободен от длъжността си на старши треньор. Седмица по-рано започнаха преговорите за разтрогване на договорите на треньорите, които явно не са завършили с успех. Напълно възможно е случаят между Пенев и Локомотив Пловдив да завърши в съда, като в иска ще се включат и помощниците му. Преди това те ще подадат жалби и до родната футболна централа, което ще окаже влияние върху получаването на лиценз за следващия сезон. 

Адвокатите на Локо ще оспорват претенциите на Пенев с мотива, че договорът му е прекратен напълно правомерно, твърди "Мач Телеграф". Това се дължи на факта, че е нарушил конфиденциалността, като е изнесъл публично факти от работата в клуба.

ОЩЕ: Кой ще замени Любо Пенев начело на Локомотив Пловдив?

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес