Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Небивалица или реалност: ЦСКА преговаря с един от най-опитните британски защитници?

04 септември 2024, 13:07 часа • 2259 прочитания

Ръководството на ЦСКА е стартирало преговори с легендарния бранител на Лийдс - Лиъм Купър, твърди изданието Football Insider, позовавайки се на свои източници. Според информациите, "червените" искат да привлекат Купър като свободен агент и вече водят разговори с играча.

ЦСКА преговаря с Лиъм Купър?

Лиъм Купър остана без отбор в края на юни, когато изтече договорът му с Лийдс. 33-годишният шотландец има 66 мача във Висшата лига, като е вкарал два гола и е дал една асистенция. В цялата си кариера пък той има 407 мача зад гърба си, с 19 гола и 9 асистенции.

Купър неофициално взимаше по 100 000 евро на месец в Лийдс

Опитният защитник неофициално прибираше по около 100 000 евро на месец в последния си сезон в Лийдс. Такава заплата обаче е непосилна за ЦСКА. Ако Купър действително има интерес да премине в редиците на "червените", той ще трябва сериозно да намали финансовите си претенции.

Лиъм Купър

Опитът на Купър е сериозен: 66 мача във Висшата лига

Самият Купър не е в позиция да изисква твърде много като заплащане, тъй като е без работа и очевидно няма голям интерес от други клубове към него. Бранителят е в напреднала възраст, но има много какво да даде откъм опит на всеки отбор, който го притежава.

Трансферният прозорец в България вече затвори, но ЦСКА може да привлича свободни агенти, какъвто е Купър. Интересното е, че защитникът никога досега не е играл за клуб извън Острова. Той прекара 10 години в Лийдс, като има 284 мача за отбора.

По-рано стана ясно, че ЦСКА дава близо 16 милиона лева за заплати на година. Само заплатата на бившия треньор Томислав Стипич бе в размер на 20 000 евро на месец. Хърватският специалист и неговият щаб си поискаха всички възнаграждения до края на сезона, а сумата, която ЦСКА трябва да им плати, е колосална (вижте в линка).

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес