Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Не е истина! Ботев Пловдив пак победи с 1:0 и подгони Левски и Лудогорец

19 октомври 2024, 20:49 часа • 875 прочитания

Отборът на Ботев Пловдив успя да победи Славия с минималното 1:0 като домакин в среща от осмия кръг на Първа лига. Резултатът е добре познат на феновете на отбора, тъй като Ботев записа седмата си победа с този резултат от началото на новия сезон.

Седма победа на Ботев Пловдив с 1:0 за сезона

Единственото попадение в мача отбеляза 27-годишният нападател на домакините Николай Минков, който се разписа в 60-ата минута. Славия направи четири промени, но нищо не доведе до промяна в крайния резултат, който остана в полза на Ботев.

Николай Минков

Славия стана жертва на "икономичната" атака на "канарчетата"

Това бе трета поредна победа за Ботев след минималните успехи над Левски и ЦСКА 1948. Преди това "канарчетата" победиха с 1:0 и отборите на Берое, ЦСКА, Хебър, Крумовград. С това успехите с 1:0 стават седем на брой, а тимът има още една шампионатна победа - с 3:1 над Ботев Враца.

В класирането Ботев Пловдив се нарежда на трето място с 25 точки - на три пункта зад лидерите Лудогорец и Левски. "Сините" се изравниха с Лудогорец след победа над ЦСКА във Вечното дерби, дошла с късно попадение пред близо 27 000 зрители на стадион "Васил Левски".

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес