Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Наско Сираков: Не съм бил лице на никой в живота си! В Левски не се разнасят чували с пари

19 септември 2024, 16:26 часа • 994 прочитания

Мажоритарният собственик на Левски Наско Сираков даде пресконференция след Общото събрание на клуба, на което бе взето решение Мило Борисов да стане част от Надзорния съвет. Този ход породи критики от част от "синята" общност, като някои се усъмниха, че това е конфликт на интереси, а други смятат, че Левски ще се управлява по модела "бащица".

Наско Сираков поканил Мило Борисов в Надзорния съвет на Левски

"Аз го поканих да влезе в Надзорния съвет и той се съгласи. Няма смисъл да обяснявам всички причини, защото в последните 3 години цялата синя общност знае какво направи Palms Bet и Мило Борисов за Левски и тази пресконференция нямаше да е възможна без него", обясни Наско Сираков. И добави, че не е лице на никой - и няма и да бъде.

Наско Сираков не е лице на никого

"Аз не съм бил лице на никой в живота си. Казвам се Наско Сираков, който не го е разбрал, си е за негова сметка. На 62 години няма да стана лице на никого. Клубът се управлява по коренно различен начин в последната година и три месеца. Това е заради Борислав Георгиев и Даниел Боримиров. Ако не бях направил промяната преди година и шест месеца, клубът да е фалирал", каза още Сираков.

Наско Сираков Мило Борисов

Ще има ли Левски нов стадион?

Той засегна и темата с новия стадион на Левски. "Всеки отбор има желание да има нов стадион, тече процедура на базата на наши писма до областната управа. Единственото, което ни спъва в момемнта, е, че Област София не е прехвърлила собствеността на стадиона към Столична община. Десетина дни след като придобием разрешение за право на строеж, не искаме собственост, ще дадем пресконференция, на която ще изнесем интересни факти и какво е свършено досега, а то е много", каза Сираков.

Наско Сираков Мило Борисов Даниел Боримиров Борислав Георгиев

Сираков дал задоволителни отговори на "Левски на левскарите"

"Отговорите, които получиха "Левски на левскарите", трябва да са доволни до голяма степен от тях. Откакто аз съм мажоритарен собственик на Левски, всякакви спекулации за финанси са излишни, защото няма нито една стотинка в последните 4 и повече години, която да не е минала по банков път. Тук не се носят чували с пари. Не, че някой е изразил такива съмнения. Поне от това, което чухме, хората от "Левски на левскарите" бяха доволни от отговорите. Аз съм отворен във всеки момент да говоря с всеки, с цел обединение на синята общност", коментира босът на "сините".

От "Левски на левскарите" обаче не изглеждаха толкова доволни, след като председателят Димитър Костадинов обяви след Общото събрание, че това е моделът "бащица" в най-извратения му вид.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес