Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Младоци носят успеха на ЦСКА в последния мач от подготовката (ВИДЕО)

08 юли 2023, 20:44 часа • 3120 прочитания

ЦСКА приключи с инфарктен успех предсезонната си подготовка в Австрия. „Армейците“ надвиха с 2:1 местния ВШГ Тирол в контролна среща, изиграла се на стадиона в град Нойщифт. Победният гол за "червените" падна в 90-ата минута и бе дело на младия талант Павел Жабов, който се възползва от прекрасна асистенция на друг перспективен състезател - Илиан Антонов.

Първото попадение за столичния гранд отбеляза Марселиньо Кареасо през първата част. Основна роля за успеха има и Димитър Евтимов, който се отличи с няколко бляскави спасявания. На два пъти гредата също помогна на ЦСКА, чийто съперник пропусна още доста положения.

А ЕТО КАКВО СТОРИ ЛЕВСКИ В ПОСЛЕДНАТА СИ КОНТРОЛА: Расизъм, червен картон и куп положения: Левски и АПОЕЛ Никозия не се победиха (ВИДЕО)

Българският вицешампион откри резултата в 7-ата минута. Кареасо получи подаване на границата на наказателното поле, преодоля защитник и матира противниковия страж за 1:0. Тирол отвърна с няколко чудесни възможности за гол. Стражът на "армейците" обаче се намеси феноменално при всички опасности. Той все пак остана безпомощен в 28-ата минута, когато Ник Прелец възстанови паритета. До почивката Евтимов отново отрази добър удар и съхрани равенството.

В началото на втората част Кареасо не съумя пак да се разпише. Появилият се като резерва под рамките на вратата - Густаво Бусато, и гредата спасиха червените" от нови инкасирани попадения. В 69-ата минута страничният стълб за втори път се оказа последна преграда пред австрийския тим.

ОЩЕ: Легенда на ЦСКА: Плюс е, че Илич остана, новите ще ги видим на терена

ЦСКА стигна до победата в последните секунди на редовното време. Илиян Антонов проби чудесно отдясно и намери Павел Жабов, а младият нападател стреля точно в долния десен ъгъл на вратата за крайното 2:1.

ОЩЕ: ВАР-ът на Actualno: ЦСКА гърми, Левски спи

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес