Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Млада звезда на Левски отново отказал да преподпише, „сините“ се готвят да го продадат

15 май 2024, 11:38 часа
Реклама

Една от младите звезди на Левски е отново е отказал да преподпише своя договор с клуба. Става въпрос за младежкия национал на България Марин Петков. Това съобщиха колегите от „Тема спорт“. Според информациите е много вероятно шефовете на „сините“ да го продадат през лятото.

Марин Петков има договор с Левски до лятото на 2025-та

20-годишният Марин Петков има договор с Левски до лятото на 2025 година. Той е един от основните играчи на тима в последните няколко сезона и поради тази причина шефовете му предложиха нов контракт преди време. Той обаче категорично отказа да го подпише. Наскоро Петков е получил нова оферта да удължи своя договор с клуба, която също е била отхвърлена от фланговия футболист.

Марин Петков

ОЩЕ: ВАР-ът на Actualno: Хегемонията на Лудогорец, разделението в Левски и неяснотите в ЦСКА

Левски не иска да го изпусне без пари

Поради тази причина ръководството на Левски вече обмисля евентуалната продажба на Марин Петков. Младият халф навлиза в последната година от договора си и от 1 януари 2025-та ще може да преговаря с всеки един друг отбор, където да премине като свободен агент, след като споразумението му със столичани изтече. Шефовете на „сините“ не искат да го изгубят без пари и е много вероятно да се стигне до негов трансфер това лято.

Марин Петков в Левски

Марин Петков е юноша на Левски като проби в първия отбор на „сините“ през лятото на 2019-та. Лека-полека той се превърна във водещ футболист на тима и сега е един от основните играчи в състава на столичани. До момента Петков има на сметката си общо 128 мача за отбора във всички турнири, в които се е отчел с 21 попадения и е направил 8 асистенции.

Вчера пък Станимир Стоилов не спести нищо на Сираков и заяви, че кой каквото си е надробил в Левски, сега ще си го сърба.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес