Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Минев: Силва лъже, думите му са смешен плач

13 май 2014, 09:24 часа • 6540 прочитания

Футболистът на Ботев (Пловдив) Веселин Минев отхвърли обвиненията на играча на ЦСКА Тони Силва, който се оплака, че е станал жертва на расистки обиди. "Не съм го наричал "маймуна" и не съм го пращал за банани", категоричен бе Минев пред вестник "Труд" и допълни, че може да заведе дело за клевета срещу гвинееца.

Нарекохте ли Тони Силва с епитета „маймуна”?

- Този човек лъже! Още в първите секунди на мача няколко пъти умишлено ме удари. Вярно е, че разменихме остри думи, но никога не съм го обидил на расистка основа. Нито пък съм го пращал да ходи за банани. Ако бях казал по­добии неща, все някой от шестимата съдии щеше да го чуе и да го опише в доклада си. Този Силва се оказа голям ревльо. Защо друг не се оплака след мъжката битка на терена? Защо Косоко не каза, че съм го провокирал? Той стоеше повече в моята зона, отколко онзи Силва. Неговите думи са пълни нелепости и бих ги определил като смешен плач.

Ще предприемете ли нещо?

- Може да заведа дело за клевета. Ще говоря с адвокати. Ние също можем да се оплачем, че феновете на ЦСКА ни замерваха с 15-сантиметрови пластмасови тръби. Няколко от тях прелетяха на сантиметри от главата ми и от Мариян Огнянов. И това се случи на нашия стадион! Попитайте тъмнокожите футболисти в Ботев дали някога съм ги обидил. С всички сме добри приятели и отношенията ни са прекрасни.

Адриана Димитрова
Адриана Димитрова Отговорен редактор
Новините днес