Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Mайсторски комикс разказва оригинално за великото футболно лято на 94-та

03 юни 2024, 14:47 часа
Реклама

За 30 години от незабравимото американско лято сякаш е казано всичко за подвизите на Стоичков, Балъков, Трифон и останалите от Пеневата чета по терените през 1994-та. Но ето че „Майна Town” ни изненадват приятно със специалното си издание „94-та. Легендата.“, което представя по нов и различен начин емоциите и събитията от Световното в САЩ. 

Изданието е за всеки българин – пораснал или малък, споделят от екипа. За онези, които пазят спомени от победите на момчетата на Пената, то е възможност да изживеят онези страхотни емоции отново. За децата и младите – интересен подход чрез комикс да разберат всичко най-важно за героизма на футболните ни легенди и да научат повече за тях. В основата на сюжета са великите победи над Мексико, Аржентина и Германия, видени през погледа на едно малко момче. Специално място е отредено и на колоритните всенародни тържества по улиците и площадите у нас след всяка победа.

Уникалното по рода си издание в обема си от 80 страници не просто разказва епично историята на четвъртите в света с похватите на комикса – но и съчетава истината с фикция. Чували ли сте досега за змейската левачка? На страниците си „94-та. Легендата.“ разкрива в собствен стил онези мистични, магически сили на Христо Стоичков, Костадинов, Балъков, Сираков, Трифон, Лечков, Михайлов и Димитър Пенев, които биха обяснили как всичко онова беше възможно.

Самият Христо Стоичков подкрепя изданието – в специалното му интервю може да срещнете изрази в негов стил като „Германците ме ядосаха и си го получиха“ и „Срещу Гърция играехме с нож между зъбите“. Палец нагоре за съдържанието дават също големият Краси Балъков, невероятният коментатор Борис Касабов и човекът от кухнята – администраторът на националния тогава – Александър Динев. В техните интервюта, твърдят от „Майна Town”, може да научите и някои по-малко познати реакции и емоции от съблекалнята.

Илюстрациите в комикс изданието са завладяващи – техни автори са художниците Йордан Бранковски, Десислава Бранковска, Диана Нанева, Димитър Петров и Иван Домузчиев.

В основния екип са и сценаристите Тодор Карагяуров и Милен Антиохов, дизайнерът Виктор Мухтаров, Борислава Димитрова, Тодор Попов.

Комикс изданието „94-та. Легендата.“ е във всички книжарници в страната, както и в големите хипермаркети и кварталните вестникарски будки. А онлайн може да бъде поръчано тук.

Очаквайте съвсем скоро ексклузивно при нас част от специалното интервю на Красимир Балъков за „94-та. Легендата“.

Георги Петров
Георги Петров Отговорен редактор
Новините днес