Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лудогорец взе своето срещу Динамо Минск и има комфортен аванс преди реванша (ВИДЕО)

24 юли 2024, 22:55 часа • 2416 прочитания

Лудогорец победи Динамо Минск с 2:0 в първия мач между двата тима от втория квалификационен кръг на Шампионска лига. „Орлите“ изиграха много стабилен мач като попаденията за тях реализираха Бърнард Текпетей и Тодор Неделев, който се разписа от дузпа.

По този начин шампионът на България взе комфортен аванс преди реванша, който ще се проведе в унгарския град Мезьокьовешд. Мачът е насрочен за 31 юли, сряда от 21:45 часа. Ако Лудогорец успее да отстрани Динамо Минск ще срещне победителя от двойката Линкълн Ред Импс - Карабах.

Лудогорец реши всичко преди почивката

Динамо започна по-активно срещата и стигна до две добри положения още в самото начало, но така и не се стигне до нещо по-сериозно пред вратата на Серджио Падт. Лудогорец отговори по възможно най-добрия начин – с гол в 9-ата минута. Пьотровски намери отлично Бърнард Текпетей, който с мощен удар от границата на наказателното поле матира стража на тима от Минск.

Последваха силни минути за Лудогорец, в които „орлите“ организираха няколко доста добри атаки, но Руан Крус, Аслак фон Витри и Тодор Неделев не успяха да се разпишат. Динамо създаде много опасно положение в 27-ата минута, когато Пихас стреля опасно, но Падт показа класата си и спаси.

В 44-ата минута Лудогорец получи право да изпълни дузпа. Сергей Политевич извърши нарушение срещу Тодор Неделев в наказателното поле и съдията показа бялата точка. Зад топката застана потърпевшия, който с точен удар в долния десен ъгъл на вратата направи резултата 2:0.

През второто полувреме темпото спадна

💪 Край на мача. Победа за Лудогорец с 2:0 ⌨️ Какво се случи по време на мача 👉...

Posted by PFC Ludogorets 1945 on Wednesday, July 24, 2024

Лудогорец можеше да увеличи преднината си в самото начало на второто полувреме, но Тодор Неделев не успя да прати топката в опразнената от Фьодор Лапуков врата. Разградчани продължиха да създават опасни положения и около час след старта на срещата Якуб Пьотровски стреля от малък ъгъл, но стражът на гостите внимаваше и спаси.

В следващите минути темпото на терена поспадна и двата тима рядко поглеждаха към вратата на съперника. В 78-ата минута Кайо Видал опита удар по диагонала, който обаче не затрудни вратаря на Динамо. До края на срещата повече попадения не паднаха и Лудогорец се поздрави с победата.

По-рано днес се заговори, че Якуб Пьотровски е пред трансфер в италианската Серия А.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес