Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лудогорец ще играе в Лига Европа! "Орлите" пропуснаха много, но победиха и в Молдова (ВИДЕО)

29 август 2024, 21:52 часа • 2010 прочитания

Лудогорец официално се класира за основната фаза на Лига Европа! "Орлите" елиминираха Петрокуб с общ резултат 6:1 в плейофната фаза. В реванша в Молдова българският шампион победи с 2:1. Вадимир Амброс откри резултата в средата на първата част, а четвърт час преди да изтече редовното време Спас Делев изравни. В края на срещата Рик Джонатан също се разписа.

В 58-ата минута Мударк си изкара два бързи жълти картона за секунди и остави домакините с десет души на терена. В заключителната фаза голмайсторът Делев уцели греда, а в хода на сблъсъка "зелените" пропуснаха няколко прекрасни възможности.

ВАР-ът на Actualno

Лудогорец победи Петрокуб и в Молдова

След разгромния успех в Разград, възпитаниците на Захари Сираков стартираха уверено при визитата си в Кишинев. Кайо Видал и Руан Крус пропиляха хубави шансове в първите 15 минути. Малко по-късно Сон излезе сам срещу вратаря на Петрокуб, който за пореден път се намеси. В 28-ата минута защитата на Лудогорец изтърва Амброс и нападателят вкара за 1:0.

ОЩЕ: Петкратен шампион с Лудогорец подписа с бразилски гранд

Червен картон реши мача

До почивката молдовците можеха да удвоят аванса си, ако бяха по-съобразителни пред вратата на Падт. През втората част стражът на българския хегемон трябваше да демонстрира рефлекс. В 58-ата минута обаче всичко се предреши. Мударк фаулира Рик и получи жълт картон, след което ръкопляска на главния съдия, за да бъде декориран за втори път в "жълто".

Шедьовър на Рик донесе победата

В 75-ата минута появилият се от скамейката Спас Делев се възползва от грешка в противниковата защита и вкара за 1:1. Малко по-късно той уцели греда, засичайки центриране от корнер на Неделев. В последните секунди от двубоя Рик реализира хубаво попадение, с което оформи крайния резултат.

ОЩЕ: Лудогорец се разбра с гърци за трансфера на Дуа, „орлите“ прибират сериозна сума

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес