Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лудогорец рискува да изпусне Якуб Пьотровски без трансферна сума

17 септември 2024, 11:46 часа • 722 прочитания

Българският шампион Лудогорец е изправен пред реален риск да изпусне голямат си звезда Якуб Пьотровски без трансферна сума. Вторият капитан на "орлите" отказва да подпише нов договор с клуба, съобщава "Тема Спорт", а контрактът му изтича през юни 2025 година.

Якуб Пьотровски отказва да преподпише с Лудогорец

Ръководството на Лудогорец вече предложи нов договор на Пьотровски, с който да удължи престоя му в Разград. Футболистът обаче на този етап оставя опциите си отворени, тъй като се надява, че ще премине в по-силно първенство и по-силен клуб.

Лудогорец стопира трансфер на Пьотровски през лятото 

През миналото лято се очакваше, че Лудогорец ще продаде Пьотровски, особено след изявите на полския национал на Евро 2024. Оферта за халфа имаше, но тя не се стори достатъчно добра на ръководството на Лудогорец, което я отказа.

Якуб Пьотровски

Пьотровски се е надявал, че Лудогорец ще приеме офертата за него през миналото лято, но е останал разочарован от решението на ръководството. По сходен начин бе стопиран и трансферът на Квадво Дуа, който също участва на Евро 2024 с Швейцария. 

Пьотровски може да преговаря с други клубове от 1 януари

От 1 януари 2025 година Пьотровски ще е свободен да преговаря с всеки клуб, както и да подпише предварителни споразумения за преминаване като свободен агент. Това означава, че той може да си тръгне от Разград без Лудогорец да прибере трансферна сума за него.  

Интерес към Пьотровски има от редица европейски грандове, които може да опитат да го привлекат със свободен трансфер или при по-ниска трансферна цена през зимния трансферен прозорец.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес