Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лудогорец преодоля срамния резил с Карабах и е готов за атака на Лига Европа

22 август 2024, 00:43 часа • 1842 прочитания

Шампионът на България Лудогорец излиза в четвъртък вечер срещу молдовския Петрокуб в първи мач от плейофите за влизане в групите на Лига Европа. Разградчани се съвзеха след срамния резил срещу Карабах, побеждавайки Левски в шампионата - и изглеждат готови да атакуват влизане в групите на втория по сила турнир на УЕФА.

Лудогорец се съвзе от Карабах с победа над Левски

Лудогорец рухна срещу Карабах в Разград в квалификациите за Шампионска лига, допускайки най-тежкото си домакинско поражение - с резултат 2:7. Загубата доведе до раздяла със старши треньора Георги Дерменджиев, а временно тимът бе поет от Захари Сираков. Именно той изведе Лудогорец до победа над лидера Левски с 1:0.

ОЩЕ: Захари Сираков: Надявам се да вземем добър аванс преди реванша с Петрокуб (ВИДЕО)

Лудогорец - Карабах

Петрокуб загуби от Шериф Тираспол преди мача в Разград

Петрокуб е шампион на Молдова и също започна от предварителните кръгове в Шампионска лига, но отпадна от кипърския Апоел във втория кръг. Тимът отстрани Дъ Ню Сейнтс в третия квалификационен кръг на Лига Европа, за да стигне до мач с Лудогорец, но после загуби на старта на сезона в молдовското първенство от Шериф Тираспол.

Лудогорец със сигурност ще играе в групите на евротурнирите

Независимо от това кой излезе победител от срещата, и двата тима ще играят в груповата фаза на евротурнирите. Победителят ще продължи в Лига Европа, а загубилият - в Лига на конференциите. Първият мач между Лудогорец и Петрокуб е тази вечер в Разград от 21:00 часа, а реваншът е на 29 август на стадион "Зибру" в молдовската столица Кишинев.

ОЩЕ: Бивша звезда на „орлите“: Лудогорец трябва задължително да влезе в групите на Лига Европа

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес