Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лудогорец мина през ада на "Армията" и свали ЦСКА от върха (ВИДЕО+ГАЛЕРИЯ)

30 април 2023, 22:38 часа • 8958 прочитания

Шампионът на България Лудогорец успя да победи ЦСКА с минималното 0:1 като гост в голямото дерби на върха в Първа лига. Разградчани буквално преминаха през създадения от домакинските фенове ад на стадион "Българска армия", за да измъкнат победата с гол на Игор Тиаго и да свалят ЦСКА от първото място.

ЦСКА - ЛУДОГОРЕЦ (ГАЛЕРИЯ)

Двубоят започна нервно, без особени положения за гол. В 27-ата минута дойде първата чиста голова ситуация в мача. Първо Дюкенс Назон се измъкна на стрелкова позиция и опита удар от малък ъгъл, който не намери целта. Атаката обаче продължи, а топката отново бе върната в наказателното поле, където Браян Морено се озова сам срещу вратаря Серджио Падт, прехвърли го, но топката се приземи на сантиметри от гредата.

ОЩЕ: Уникалната хореография на феновете на ЦСКА (СНИМКИ)

Първото полувреме завърши с общо шест картона - по три за двата тима. Втората част пък започна с пауза от близо шест минути заради димки и факли, замъглили терена. В средата на второто полувреме дойде и първият точен удар в мача - на Тобиас Хайнц, който бе рутинно спасен от Серджио Падт.

Малко по-късно играта на терена отново бе спряна - този път заради хвърлени предмети от феновете на ЦСКА срещу Кирил Десподов, а покрай него под обсега попадна и страничният съдия (преди началото на мача Десподов бе замерен и с монета от 20 стотинки - ВИДЕО). Георги Кабаков реши да прибере двата отбора в съблекалните, докато се нормализира ситуацията на трибуните.

ОЩЕ: Защо Георги Кабаков прибра ЦСКА и Лудогорец (ВИДЕО)

Прекъсването продължи около 10 минути, а съдийският екип взе решение срещата да бъде продължена от минутата на прекъсването - 67-ата. Секунди след подновяването Лудогорец излезе напред в резултата. Кирил Десподов центрира от корнер, а Игор Тиаго се оказа най-съобразителен на далечната греда, за да засече в мрежата на Густаво Бусато.

В 73-ата минута ЦСКА пропусна от чиста голова ситуация - Маурисио Гарсес се озова очи в очи със стража Падт, но стреля право в тялото му, като вратарят на Лудогорец успя да спаси. До края на мача, въпреки 9-минутното добавено продължение, ЦСКА не успя да намери път към вратата на Лудогорец и загуби срещата.

Така Лудогорец излезе на върха в подреждането с 68 точки - с една точка пред втория ЦСКА. До края на редовния сезон остават два кръга, в които Лудогорец домакинства на Берое и гостува на Ботев Пловдив, а ЦСКА гостува на Хебър и домакинства на Ботев Враца. След това предстоят и финалните плейофи, които ще определят шампиона на страната.

Сблъсъкът ЦСКА - Лудогорец в снимки (ГАЛЕРИЯ)

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес