Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Левски спъна Лудогорец, „орлите“ вече са на три точки от ЦСКА (ВИДЕО)

28 февруари 2023, 19:48 часа • 2092 прочитания

Левски и Лудогорец завършиха при резултат 0:0 в дербито между двата тима от 21-ия кръг на родното първенство. Двубоят бе доста динамичен, като двата тима създадоха нелоши положения пред вратата на съперника, но до гол така и не се стигна. По този начин Левски продължи негативната си серия от поредни мачове без победа, като бройката нарасна на 11.

В началните минути на срещата двата тима бяха доста изравнени, като възможности и опитаха да застрашат вратата на съперника, но до гол така и не се стигна. В 19-ата минута Андриан Краев от Левски стреля силно от разстояние, но над напречната греда. В средата на първата част „сините“ имаха ново добро положение, но Рикардиньо бе изведен отлично от Уелтън, но бе блокиран от защитник на разградчани.

Малко преди края на първото полувреме футболистите на Анте Шимунджа вдигнаха оборотите и на два пъти застрашиха опасно вратата на Пламен Андреев. Първо, Кирил Десподов стреля по диагонала, но покрай страничния стълб. След това пък Игор Тиаго не успя да уцели очертанията на вратата от близко разстояние.

В началото на втората част Лудогорец бе близо до откриване на резултата. Тиаго намери Десподов, който опита да прехвърли Андреев, но топката мина над вратата. Левски отговори с удар на Ивелин Попов, който обаче бе блокиран от Вердон. В следващите минути двата тима си размениха по няколко добри ситуации, които обаче не бяха ознаменувани с гол. По този начин Левски и Лудогорец си стиснаха ръцете при равен резултат.

След равенството Лудогорец събра 50 точки и вече е на 3 зад лидера в подреждането – ЦСКА. Левски пък е седми с 32 точки. Толкова има и осмият – Арда.

По време на мача с Лудогорец феновете на Левски пък взеха страна в задочния спор между водещите фигури в клуба.

 

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес