Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Левски с труден успех срещу Ботев Враца, бразилец с дебютен гол за „сините“ (ВИДЕО)

09 декември 2023, 19:29 часа • 3066 прочитания

Левски постигна трудна победа срещу Ботев Враца в мач от 20-ия кръг на Първа лига. Двубоят на стадион „Христо Ботев“ завърши с минимален успех за „сините“ с 1:0. В герой за отбора на Николай Костов се превърна бразилският полузащитник Дарлан, който реализира единственото попадение в срещата. Това бе и дебютният гол за халфа с екипа на столичани.

Дарлан се превърна в герой за Левски

Преди почивката двата тима опитаха да изненадат съперника ни си, но така и не успяха да стигнат до гол. В 31-ата минута Левски все пак поведе. След грешка на Мартин Христов от Ботев Враца топката стигна до Дарлан, който с прецизен удар матира Федерико Барбоса.

Ники Костов трябваше да прави две принудителни смени

🔵 "Левски" победи с 1:0 "Ботев" (Враца) като гост в последен мач за годината. ⚽Единственото попадение бе дело на Дарлан в 31-ата минута. #ВсичкиЗаедно #ЛевскиЕВечен #ВиеЩеЯПревърнетевЛегенда

Posted by ПФК ЛЕВСКИ / PFC LEVSKI on Saturday, December 9, 2023

През второто полувреме картината на терена се запази и двата отбора създадоха доста добри положения пред противниковата врата. В 62-ата минута Николай Костов трябваше да направи принудителна смяна, след като Рикардиньо получи контузия. Малко преди края на редовното време треньорът на Левски трябваше да прави втора принудителна смяна, тъй като и Кристиан Димитров получи травма. До последния съдийски сигнал повече голове не паднаха и „сините“ се поздравиха с успеха.

Класирането в Първа лига

След победата Левски събра 35 точки и се изравни в класирането в Първа лига с четвъртия Локомотив Пловдив. Лидер е Черно море с 45. На втора позиция е ЦСКА с 42 точки. Утре „червените“ приемат третия Лудогорец. Ботев Враца пък продължава битката си за оцеляване в елита като заема 15-то място с 13 точки в актива си.

По-рано днес Черно море сгази Славия и ще зимува на върха в Първа лига за първи път в 110-годишната си история.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес